Szukaj
Menu
Udostępnij
Favorites

Bylinkářství a sušení plodů

Jak se pěstují bylinky, kdy a jak je sklízet - teoreticky i prakticky v místní bylinkové zahradě. Jak sušit plody postupy tradičnímu i těmi s využitím moderních technologií. A k tomu výroba bylinkového mýdla a soli, dekorování pytlíku na bylinky a namíchání vlastní bylinkové směsi - to je v kostce obsah tohoto voňavého workshopu.

Na semináři dostanete také skripta se základními informacemi, pojmy a postupy.

Trutnov-Voletiny, Dům pod jasanem
Trutnov -Voletiny, Tkalcovské muzeum v Domě pod jasanem, Bylinkářství a sušení plodů

Praktické informace

Na kurz je dobré si předem rezervovat místo prostřednictvím e-mailu dumpodjasanem@seznam.cz

Seminář je součástí projektu Environmentálního vzdělávání a tradičních řemesel Krkonoš a vstup je zdarma.

Kurz je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR, Ministerstvem životního prostředí ČR a městem Trutnov.